Femeia mileniului III egală bărbatului. Mit sau adevăr?

23 feb. Femeia mileniului III egală bărbatului. Mit sau adevăr?

Femeia pilot, femeia conducător, femeia revoluționară, femeia primar, femeia manager toate acestea sunt realitati, pe care femeia cu drepturi egale cu cele ale bărbaților și le-a castigat cu succes în lumea modernă atat de concurențială. Lucrurile par foarte frumoase, plauzibile si strălucitoare din exterior, în schimb femeia a trebuit să sacrifice foarte multe pentru a atinge aceste aspiratii. Femeia la origini a fost supusă bărbatului sau în urma acestuia.

Că ea a fost venerată asta e cu totul altceva, adorată în numele iubirii, căntată în imnuri de marii poeți ai lumii. Și, dacă a fost așa, a fost pentru frumusețe, delicatete, eleganță si pentru naștere de prunci.

Uneori se pare ca bărbații nu prea agrează colege ce le sunt șefi. Însă modernismul pare ca dă și acest drept chiar prin legi.

Însă să revenim la funcția femeii de zi cu zi, deoarece femeia împinsă spre independență face anumite sacrificii în viața personală, urmându-și asiduu scopul – femeia cu carieră – ce poate să își saboteze familia, propriul corp, propria mentalitate  in neconcordanta cu menirea ei de A FI dorita, iubita, protejata doar pentru ca este femeie.

Femeia moderna, puternica si independenta este de cele mai multe ori singura, nefericita fie printr-un divorț sau prin singurătatea în doi sau pur si simplu singura, deoarece competiția in care isi traieste viata generează stres și epuizare.

De ce femeile puternice de cariera, independente nu reușesc sa aibă o relatie si sa fie fericite si in dragoste?

Iata raspunsul meu:

Femeia din ziua de azi, este o femeie care se întreține singura, care poate avea grija de ea cu succes. Inainte in societatea tradiționala femeia se căsătorea in primul rând pentru supraviețuire.

Femeia tradiționala avea nevoie de un barbat in viata ei. Societatea insa a evoluat de la tradițional la modern. Odată cu ea au evoluat si oamenii, femeile s-au transformat si ele.

Insa odată cu societatea modernă in ultimii 20 de ani, a crescut spectaculos si rata divorțurilor, arata studiile. De ce? Deoarece femeia modernă a devenit masculină in noul ei rol de femeie putincioasa de succes si independenta.

Femeia de cariera considera ca este descurcăreață, ca ea poate sa faca lucruri si din păcate a uitat ca ARE NEVOIE in viata ei de grija si puterea unui barbat. Este in ADN-ul nostru: bărbatul actioneaza, oferă iar femeia simte si primește. Hormonii noștri sunt in cantități diferite: femeile au estrogen in cantitate mare, iar barbatii testosteron in cantitate mare. Suntem diferiti si fericirea ne este diferita. Femeile au nevoie de grija si suport iar barbatii de apreciere.

Femeia modernă a devenit o femeie barbat, stresată de la atata facut. Echilibrul ei hormonal este afectat datorită stresului de la atata  acțiune.

Nu sunt adepta femeii accesoriu, insa femeia modernă este o femeie desteapta care se adaptează societății moderne.

Femeia modernă desteapta stie sa trăiască in echilibru: in energie feminina in relațiile cu barbatii si acționeaza in cariera tot din energia ei feminina. Femeia feminina, modernă stie ca are nevoie de un barbat in viata ei, ca are limitarile ei si nu le poate face pe toate singura.

Femeia puternica si înțeleapta stie sa ceara ajutorul.

Si eu am fost odată asa. Femeia putincioasa, mândra de puterea ei, femeia poate tot. Si ce credeți, viata mi-a dat o trânta de nu înțelegeam ce m-a lovit. Ma întrebam ce am greșit. Eram atat de buna, de desteapta, frumoasa, sexy si atat de nefericita.

Știați ca femeile astea puternice, amazoanele sunt cele mai nefericite femei de pe planeta? Pe cat sunt de independente, de descurcărete, pe atat au cele mai putine împliniri. Sunt femei singure si nefericite. Mi-a spus odată o prietena, daca te-as fi cunoscut cand erai femeia aceea puternica de cariera, as fi fost intimidata de tine, de cate faci. Am ras amar. Hm, i-am spus, daca ai stii câta nefericire m-a costat puterea asta.

Mi-a trebuit o căzătura in prăpastia vieții ca sa reconsider tot ce credeam ca fac atat de bine.

A urmat o perioada de căutări, de raspunsuri, de dezvoltare personală pentru a invata sa fiu o femeie modernă feminina fericita, căci astăzi femeia modernă cam invata fericirea.

Rolul femeii de azi devine unul ambiguu. Pănă la urmă ea nu își crează oportunități de a-și da voie să se simtă bine, liberă și sigură pe ceea ce își dorește, să aleagă și să facă doar ce-i face bine. Să stabilească și priorități. Să spună și NU. Si sa stie ca are dreptul sa FIE si sa primeasca grija si suport pentru ca este FEMEIE.

Bineînțeles că nu toate femeile își doresc să fie în locul bărbaților. Si mai sunt femei care nu uita sa respecte masculinul si ceea ce au de oferit barbatii. Că așa a fost de când lumea.

Tu cum ești? Ce gen de femeie crezi ca esti? O femeie puternica, care se descurca singura, pe care toti o respecta, insa nu are pe cineva care sa ii ofere dragoste si suport? O femeie care in exterior pare puternica insa cand vine seara inchide usa in urma ei si plange singura nestiuta de nimeni?

Functie de tiparul pe care il contii tu ca femeie, asa iti vor fi si alegerile in dragoste. Poate esti implinita in cariera ta. Poate in viata ta personala, atragi si alegi barbati care nu au ce sa iti ofere si nici loc sa o faca. Poate ai incercat sa ai o relatie fericita, dar simti ca nu detii controlul asa cum te-ai fi asteptat. Si te intrebi, de ce, oare ce nu faci bine?

Femeile singure si mai ales cele de succes, care își doresc un partener, declara că încearcă să iși găsească, în fapt nu prea fac acest lucru. Au intrat într-un cerc vicios în care toate de cele de care vor să scape, taman acelea se învârt în jurul lor. Parcă ai fi într-un carusel.

Dar, dacă ai încerca să faci o schimbare? Dacă, am putea să facem ceva să ne reconectam la rolul nostru ancestral de femeie. Acela de a primi grija si suport. Ai fi dispusa sa primesti ghidare? Ai să fii surprinsă sa descoperi ce te blocheaza sa ai dragoste si fericire in timp ce esti o femeie moderna. Ai fi surprinsa sa descoperi ce percepții ai fără să îți dai seama, față de tine și cei din jur.

Autocunoașterea, dezvoltarea personala este un proces, dar, dă și roade.

Să știi că te regăsești, să știi că poți face ceva să îți fie bine și că măcar până la urmă vei descoperi niște motive pentru care ai funcționat așa până acum.

In programele mele de consiliere  special concepute pentru femei, te pot ajuta sa intelegi cum poti avea dragoste si fericire: Ce nevoi are femeia moderna sa fie fericita? Cum functioneaza o femeie diferit de un barbat (diferente importante).

Am conceput doua programe, care te pot ajuta sa obtii ce iti doresti:

Daca esti singura si vrei sa gasesti un barbat bun alaturi de care sa ai o relatie implinita – Find Love este locul ideal unde poti incepe. Click Aici pentru detalii.

Daca esti intr-o relatie care nu mai functioneaza si vrei sa o transformi – Reconnect Love este locul ideal unde poti incepe. Click Aici pentru detalii.

Hai sa incepem calatoria ta Find Love.

Call Find Love la 0723.633.150.

Cu drag,

Andrada

1Comment
  • StudioGalati
    Posted at 17:24h, 29 februarieRăspunde

    Adevarul este ca ambele sexe ,fara o pereche ,s-ar simti incomplete …E doar parerea mea. 🙂

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.