De ce atragi barbati care iti provoaca durere si cum poti schimba situatia in care te afli ! * Andrada Dan

6 iulie 2019by Andrada Dan

Te-ai intrebat vreodata ce ai facut sa meriti o relatie alaturi de un barbat care iti provoaca suferinta, cand tu iti doresti dragoste ?

De ce ne aflam in situatii in care nu vrem sa fim ?

Exista un motiv pentru esti atrasa de un barbat care nu este bun pentru tine, incepand de la nepotrivit, critic, dominator, abuziv, instabil, mincinos, neputincios, agatat de tine, dezinteresat sau neimplicat.

Este un tipar capcana de relationare pe care il contii in interiorul tau, care a inceput acum mult timp in urma.

La un moment dat in copilaria ta, in trecutul tau in care ti-ai format perceptia si ceea ce crezi despre viata, relatii, dragoste, intimitate si barbati prin care ti-ai creat o REALITATE proprie prin care simti, crezi, actionezi si alegi.

Te atrage o realitate familiara, ca cea pe care o contii in interiorul tau fara sa fii constienta de acest lucru. Aceasta realitate familiara este construita pe durere. Astfel te atrag intr-o maniera inconstienta, desi tu cauti dragoste, barbati care nu iti pot oferi ceea ce iti doresti.

Ai o atractie fata de toxic. Te trezesti astfel dintr-o situatie in alta, prinsa in capcana experimentand aceleasi stari, in relatii cu barbati diferiti, dar similar ca tipar cu aceiasi finalitate: durere.

Intr-un cuvant pentru tine Dragostea este “durere”. Astfel te gandesti ca poate nu ai noroc sau nu este scris si pentru tine sa ai parte de iubirea unui barbat bun.

Ceea ce o sa it spun acum nu o sa iti placa insa este ceea ce te va ajuta sa ai ceea ce iti doresti: dragoste, fericire si echilibru.

Fiind familiara cu suferinta, cu lupta, cu instabilitatea tu esti cea care alege barbati toxici alaturi de care nu poti fi fericita. Astfel hranesti si perpetuezi tipare de neiubire pe care le-ai invatat in trecut.

Este ca si cum esti un patron care are o firma si  angajeaza personal incapabil sa lucreze. Asa si cu barbatii din viata ta. Ii angajezi chiar tu, lasandu-i sa te raneasca.

Pentru tine este natural, deoarece ceea ce cunosti este realitatea durerii. Nu stii cum se simte dragostea, linistea, seninatatea, stabilitatea si echilibrul. Asociezi dragostea cu durerea.

Exista o cale prin care te poti vindeca de aceste tipare capcana de relationare, prin care sa-ti schimbi viata.

Iata ce mesaj am primit de la Mara, care se afla intr-o relatie cu un barbat toxic care ii provoaca suferinta:

“Andrada, sufar enorm. Sunt indragostita de un barbat  toxic si nu stiu ce sa fac, cum sa ma vindec. Am urmarit video-urile, articolele si postarile tale. Am inteles ca sunt intr-o relatie toxica cu un barbat care nu este bun pentru mine.

El spune ca ma iubeste dar ca ii place viata si sa il inteleg ca il atrag si alte femei. Imi spune sa nu imi fac griji ca el tot pe mine ma iubeste. Ca ele sunt doar o placere de moment.

Ma omoara aceste “placeri de moment ale lui”. Il iubesc enorm dar sunt in acelasi timp extrem de ranita. Nu suntem casatoriti dar locuim impreun. Sunt cu el de 2 ani. Cand suntem impreuna este dragut cu mine ca apoi sa lipseasca de acasa cate o noapte.

Imi spune ca iese cu prietenii acum de cand i-am facut scandal si l-am amenintat ca il parasesc. Dar eu stiu ce face, Sunt geloasa si paranoia. Vreau sa se schimbe, sa nu mai fi atras si de alte femei dar nu stiu daca este posibil, acum mai ales dupa ce te-am descoperit si te-am urmarit.

In plus imi este frica sa il parasesc ca nu mai gasesc pe altcineva. “

Mara

Raspunsul meu:

Draga Mara,

Daca as fi langa tine, te-as imbratisa cu caldura si ti-as transmite prin toti porii un sens al sinelui. Esti pierduta intr-o mare de toxicitate. Acest barbat este cel pe care chiar tu l-ai angajat sa iti injecteze otrava direct in inima.

Ai spus ca te “omoara” faptul ca merge si la alte femei. Nu este el cel care iti provoaca suferinta.

In realitate TU esti cea care se otraveste !

Ai spus ca il iubesti. Nu poti controla ceea ce simti fata de el, asa este. Insa poti controla ce faci in raport cu ce iti aduce el in viata ta raspunzand la intrebarea : iti aduce  binele si dragostea pe care o cauti ?

Problema nu este faptul ca este atras de alte femei. Crezi ca esti indragostita de el, dar nu esti. Tu esti DEPENDENTA de el, de suferinta pe care el o aduce in viata ta !

Esti dependenta de pedeapsa. Exact ca un narcoman. O placere de moment care in timp ii aduce moartea pentru ca drogul de care este dependent ii distruge organismul.

Cand ai integrata in interiorul tau dragostea, ai iubire de sine si o stima de sine sanatoasa. Ai grija de tine si alegi barbati hranitori. Te atrage dragostea nu suferinta.

Probabil ca ai in spate o copilarie cu traume, abuz, durere, critica, neglijenta sau supraprotectie. Vestea buna este ca te poti vindeca de acest tipar capcana de relationare.

Exista o alta realitate decat cea pe care o cunosti tu. Exista o realitate bazata pe respect, seninatate, echilibru si angajament.

Asa ca nu dragostea pentru el te face sa stai langa el ci dependenta ta de suferinta. Cand ai o stima de sine sanatoasa, iubire de sine si un sens al sinelui, grija fata de sine primeaza si nu sentimentele fata de un barbat.

O femeie care are tipare de relationare functionale si o realitate personala bazata pe iubire, nu va ramane niciodata alaturi de un barbat toxic care ii produce suferinta.

Nu ai cum sa continui sa iubesti si sa ramai langa un barbat care te trateaza asa. Nu am dreptul sa iti spun ce sa faci, nimeni nu are. Tu esti cea care alege.

Insa in realitatea mea exista: respect, valorizare, liniste, stabilitate, seninatate si echilibru. Astfel aleg in consecinta, oameni si situatii care imi aduc aceste valori.

Cursul meu de relatii Barbati Toxici, te poate ajuta cum sa schimbi situatia in care te afli, prin descoperirea si vindecarea tiparelor tale capcana de relationare care te blocheaza sa ai dragoste asa cum iti doresti.

Parcurgand acest curs vei face conștientizări masive despre tine și de ce ai atras și ales un barbat toxic pe care continui sa il iubesti si de care nu te poti desprinde.

Vei afla de ce ai ajuns intr-o relatie toxica, cum sa te eliberezi de ea si de un barbat toxic si cum poti inspira un barbat dificil sa devina un partener bun si iubitor.

Vei descoperi toate categoriile de barbati incepand de la cei buni pana la cei toxici si specificitatea fiecaruia. Vei intelege care este diferenta dintre un barbat toxic si unul care face doar greseli si care sunt calitatile pe care le are un barbat bun capabil de o relatie cu angajament.

Click pentru detalii  Aici.

Cu drag,

Andrada

 

 

 

Îți poți găsi dragostea cu sfaturile mele in dragoste din Newsletter !

Primesti Secretul Puterii Feminine și Acces la Webinariile gratuite pentru Comunitatea Find Love ca Bonus la inscriere

Suport tehnic