Cum faci sa se intample dragostea in viata ta ? * Andrada Dan

28 martie 2016by Andrada Dan

Cand vine vorba de dragoste, toti spunem ca am da orice pentru iubire. Nimic nu se compara cu sentimentul de a fi iubita si adorata. Cand te gandesti la cat de mult iti doresti sa faci sa se intample dragostea in viata ta, apar mereu intrebari de genul:  Cum sa fac sa fiu iubita? Cum sa fac sa am o relatie implinita? Cum sa fac, sa-l fac sa ma iubeasca? Cum sa-l fac sa inteleaga? Cum sa-l fac, sa faca ceea ce vreau eu? Cum sa fac, sa se intample efectiv si pentru mine? Oare mie de ce nu mi se intampla? Cum sa fac, sa-l fac sa fie al meu?

Ei bine, toate aceste intrebari, arata ca am da orice si am face orice pentru dragoste. Insa acest obsesiv “Cum sa fac sa se intample dragostea”, arata ca vrem iubirea in doua moduri: sa fim adorate si sa avem control asupra dragostei. Ne dorim un partener bun si iubitor asupra caruia sa avem control, care sa faca ceea ce ne dorim pentru a ne simti implinite.

Iubirea si controlul nu fac casa buna impreuna. Se resping.

Nu functioneaza sa controlezi dragostea !

Sunt doua lucruri total opuse. Este ca si cum ai alerga dupa linia orizontului. Cand te gandesti la orizont, gandul te duce la infinit, catre posibilitati infinite. Insa cand incepi sa alergi sa atingi linia orizontului, se indeparteaza si nu il vei atinge niciodata. Acesta este controlul pe care noi il punem si asupra iubirii. Ne luptam cu dragostea. Vrem cu orice chip sa ni se intample.

De fapt ii opunem rezistenta. Cu cat ne straduim mai mult sa fim mai bune, mai harnice, mai fit, mai sexy, mai intelegatoare, mai gospodine, sub egida iubirii, sa faci, pentru a face dragostea sa se intample, cu atat nu se intampla.

Traim intr-o societate in care am fost educate, sa facem lucruri pentru a primi recunoastere. Am fost educate, ca a face, iti aduce valoare, si numai asa ai dreptul sa fii iubita. Femeile moderne, au fost educate sa fie perfecte pentru a avea iubire.

Draga mea, vreau sa stii ca esti iubibila doar pentru ca esti Femeie. Tu esti expresia dragostei.

Poate ca nu simti ceea ce citesti acum. Insa citind mai departe si gandindu-te la ceea ce voi scrie in continuare, vei ajunge sa intelegi ca esti ceea ce esti, perfect de imperfecta, o femeie care s-a nacut sa fie reala. Tu esti dragostea de fapt, tu esti tot ceea ce isi doreste un barbat. Tu esti partenera perfecta pentru un barbat minunat.

Restul sunt abilitati pe care le invatam. In fiecare zi tindem sa fim o versiune mai buna decat am fost ieri. Intr-o relatie, important este sa invatam abilitati de relationare, comunicare, rolul feminin si masculin, insa dragostea nu o putem controla sa se intample.

Stiu cum este sa iti doresti cu disperare sa faci sa se intample un lucru, sau sa fii iubita. Am fost si eu asa odata. Am investit mult timp, bani si energie sa descopar secrete si retete despre dragoste si fericire. Mult timp m-am indoit de mine, de judecata mea, de competentele mele, de feminitatea mea, de mine… Insa a sosit un moment in care am INTELES, ca nu este vorba despre a face sa se intample, ci ca este despre a te BUCURA de cine esti tu cu adevarat si a renunta la CONTROL.

Cand renunti la control, practic iti spui tie da si lasi iubirea sa vina la tine. Lasi sa cada barierele, care te impiedica sa obtii ceea ce iti doresti. Controlul este un blocaj in calea dragostei. Iubirea nu trebuie vanata, pentru ca ea exista si ne este accesibila tuturor. Cand alergi atata, obosesti si pierzi din energia ta frumoasa.

Iata 4  pasi prin care poti indeparta blocajele din calea dragostei si cum o poti genera tu in primul rand in tine:

1. Acceptarea

Fericirea nu se gaseste in solutii, ci in acceptare. Da stiu, este greu de acceptat, dar atat de adevarat. Cand accepti, renunti la lupta, la rezistenta. Daca ai incercat in fel si chip sa faci sa mearga lucrurile, cu acelasi rezultat, inseamna ca a sosit momentul sa faci diferit pentru un rezultat diferit.

Imi vine acum in minte sa astern pe hartie un citat celebru despre acceptare si schimbare, pentru a intari asta: “ Nu putem schimba un lucru pana nu-l acceptam” – Carl Gustav Jung.

Poate a sosit momentul sa accepti ca asta este viata  ta acum. Sa te gandesti ca ai facut cat ai stiut si ai putut tu mai bine. Ca a sosit momentul sa te si BUCURI de viata ta si de tine.

Oamenii care se lupta si nu accepta, dezvolta obsesii, deoarece au multe asteptari, care daca nu se implinesc le creeaza frustrari imense. Acesti oameni sunt intr-o lupta permanenta cu ei, cu ceilalti, cu viata insasi, traiesc o cursa permanenta, alergand mereu dupa ceva.

Cum ar fi sa te accepti radical asa cum esti si situatia in care te afli. Restul sunt abilitati, pe care le vei dezvolta in timp.  Totul este evolutie, iar noi suntem intr-un proces de evolutie in care ne dezvoltam permanent.

Acceptarea ta si a celorlalti, este expresia iubirii de sine si a celui de langa tine. Te vei simti mai aproape de tine si de ceilalti. Iti vei recapata capacitatea de a te bucura de viata si de lucrurile simple. Stiu ca iti doresti relatia perfecta, sufletul pereche, iubirea desavarsita, insa aceasta este the big picture. 

Cand privesti o imagine, sa ai mereu in minte ca aceasta este construita din milioane de pixeli. Pixelii din imagine se traduc prin momentele noastre din cotidian. Asa este si viata ta. O inlantuire de momente, de care ar fi minunat sa  inveti sa te bucuri. Depinde doar de tine cum iti traiesti calatoria spre imaginea perfecta a vietii tale.

2. Aprecierea

Cand apreciezi devii o persoana atractiva si placuta. Cand apreciezi ceea ce esti si ceea ce ai, renunti sa te mai plangi, sa critici. Devii o persoana mai vesela, mai iubitoare. Devii o persoana in preajma careia ceilalti isi doresc sa stea. Incepi sa emani acel ceva care vine din interior. Iti schimbi energia. In loc sa te concentrezi pe ceea ce nu ai, care iti genera acele sentimente neplacute de neimplinire si nefericire, care te faceau sa te simti rau si prost-dispusa, incepi sa experimentezi din interior placerea sentimentelor pozitive, pe care ti le generezi tu, fara sa mai astepti lucruri din exterior.

Cand te concentrezi pe ce nu ai, creezi obsesii si te simti disperata. Deznadejdea este ca un miros neplacut de transpiratie. Disperarea se simte, miroase. Te agati cu disperare. Iar acel cineva de care te agati, fuge ca mirosi a disperare.

Stii imaginea copiilor mici care se agata cu disperare de fusta mamei si urla ca nu obtin ce vor sau ca vor in brate? Ei au nevoie de mama ca de aer. In universul lor nu exista altceva.

Cam asa si cu nevoia de a face dragostea sa se intample. Pot sa fiu doar daca ma iubeste cineva.  In cazul de fata, se dezvolta obsesia ca nu esti iubita, care iti va aduce tristete. Pe termen lung,  suferinta induce la femei izolarea si depresia.

Cum ar fi sa iti faci un obicei din apreciere, chiar daca acum, te incearca supararea ca nu ai una sau cealalta. Incepe sa apreciezi ca esti sanatoasa, ca poti merge la birou, ca ai copii sanatosi, ca poti conduce masina, ca poti savura o cafea aromata, ca poti sa mirosi primavara, etc.

Vei vedea o schimbare majora in tine si apoi si in viata ta. Iti vei schimba vibe-ul si apoi viata. Ce emiti din interior, acest sentiment de plinatate iti va aduce oameni si situatii in viata ta, similar cu ceea ce esti si tu.

Aprecierea face si ea parte din limbajul iubirii pe care il poti genera tu si nu depinde de nimeni si de nimic din afara ta.

3. Iubeste-te absolut

Daca ai citit pana aici, ai inteles ca nu putem controla cand sa se intample DRAGOSTEA, dar ca ceea ce putem face este sa eliminam blocajele din calea ei. Ei bine, iubirea este chiar aici, in fata ta si tu ai acces la ea. Este o stare, care are legatura cu tine, cu ceea ce simti tu in legatura cu tine, si cu ceilalti in relatie cu tine.

Cum ar fi sa te gandesti la tine ca esti o fiinta valoroasa doar pentru ca existi? Cum ar fi sa te gandesti ca meriti iubire doar pentru ca esti femeie? Cum ar fi sa te gandesi la tine cand esti la manichiura, la coafor sau  la masaj si iti face placere, cand faci orice activitate, care te bucura? Sau cand esti intr-o ipostaza atat de tu, care te relaxeaza si iti  umple inima de bucurie: cand esti cu copiii tai, cand pur si simplu stai si citesti, cand te uiti la un film bun, cand asculti muzica, cand meditezi, orice are legatura cu tine. Acela este un sentiment legat de tine si de ceea ce iti oferi tu tie. Acela este un sentiment de plinatate, pe care tu il generezi in tine.

Tine minte sentimentul acesta de plin si nu-l lasa sa mai plece de la tine.

4. Respecta masculinul

Pentru ca articolul acesta este despre iubirea romantica voi face referire si la ei, barbatii, alaturi de care impartasim toate aceste sentimente de dragoste.

Cum ar fi sa incepi sa te gandesti ca barbatii sunt buni? Ca au o capacitate imensa de a ne iubi? Ca vor sa ne fie loiali si ca vor sa ramana alaturi de noi si sa ne faca fericite? Cum ar fi sa incepi sa lasi controlul si sa apreciezi  ce are de oferit un barbat? Barbatul se defineste si implineste prin ceea ce face el. Noi femeile ne diferentiem de barbati prin ceea ce simtim. Barbatul are nevoie sa fie validat prin ceea ce face el. Asa ca doamnelor renuntati la control si respectati masculinul.  Un barbat respectat si apreciat pentru ceea ce face, se va simti minunat in prezenta unei femei care simte astfel fata de el. Se va simti in siguranta, ca poate sa fie el, exact asa cum este.

Barbatii puternici sunt atrasi de femeile libere. O femeie libera este acea femeie care are capacitatea sa se elibereze de dependentele emotionale. O femeie libera este o femeie care isi cunoaste valoarea si nu isi pune implinirea in sarcina unui barbat. Practic pui responsabilitatea de a fi tu fericita pe umerii lui. Apoi apare controlul, si lipsa aprecierii cand el nu face lucruri care sa te multumeasca. Este normal sa depinzi de el pentru stimularea romantica, insa nu este firesc sa depinzi de el pentru a simti ca esti valoroasa si numai astfel te poti implini.

Ideal ar fi ca sentimentul de valoare al unei femei sa nu se datoreze atentiei si afectiunii unui barbat. Numi asa vei putea aprecia si respecta un barbat. Pana atunci ii vei pune in carca toate neputintele si fricile tale.

Daca esti intr-o relatie nefericita, incepe cu lucrurile simple. Apreciaza si respecta ca poate  este un tata bun, sau gospodar, sau bland, sau muncitor, sau hazliu, etc. Daca nu gasesti nimic, , atunci probabil nu este o relatie potrivita pentru voi si este cazul sa te gandesti serios la ceea ce ai de facut pe viitor.

Daca esti singura, incepe sa te gandesti la barbati in general, la ceea ce au ei frumos de oferit: protectie, rezolvare de probleme, forta, tandrete, etc.

Fii atenta la cum te simti cand te gandesti asa la tine si la el, barbatul. Fii atenta la cum te simti cand te gandesti asa. Acesta este sentimentul pe care il cauti, sentimentul dragostei si este in tine.

Am scris acest articol, cu gandul de a te ajuta sa elimini blocajele care iti stau in calea dragostei. Si odata ce le elimini, dragostea va intra si in viata ta. Totul se va schimba.

Daca te simti mereu trista si neimplinita, in cautarea dragostei, si te-ai saturat de relatii esuate, de barbati indisponibili, te pot ajuta sa schimbi.

Prin programele mele de consiliere, te pot ajuta sa intelegi prin instrumente adaptate situatiei tale, care sunt blocajele tale si cum sa schimbi. Vei invata sa iti dezvolti capacitatea de relationare, diferentele dintre barbati si femei, cum sa devii o femeie atractiva, cum sa comunici in cuplu si cum sa lasi dragostea sa intre in viata ta.

Viziteaza aici programele mele de consiliere Find Love:

Daca esti singura si doresti sa atragi un barbat bun alaturi de care sa ai o relatie de durata, click Aici

Daca esti intr-o relatie care nu mai functioneaza si vrei sa o vindeci, sa o transformi, click Aici

Hai sa incepem calatoria ta Find Love !

Call Find Love la 0723.633.150.

Cu drag,

Andrada

 

 

 

Îți poți găsi dragostea cu sfaturile mele in dragoste din Newsletter !

Primesti Secretul Puterii Feminine și Acces la Webinariile gratuite pentru Comunitatea Find Love ca Bonus la inscriere

Suport tehnic