CasatorieCum sa te casatoresti cu regele, chiar daca esti Cenusareasa

19/08/2015by Andrada

Cu putina intarziere dupa premiera am ajuns si eu impreuna cu fetitele mele sa vedem Cenusareasa.

M-am dus la film pentru fetitele mele, si hop m-am trezit savurand un film delicios, cu o serie de invataminte pentru orice femeie din lumea reala.

A fost incredibil sa descopar cu ochelarii de adult si de femeie care s-a scolit zdravan sa invete sa fie fericita, in spatele basmului, transpuse mesaje despre cum sa fii si sa reactionezi cand ti se intampla ceva rau, care nu depinde de tine, cum sa fii in dragoste, lucruri care practic iti aduc iubirea, fericirea pe care o cauti.

Iata revelatiile mele din timpul filmului, aplicate la relatiile de dragoste dintre femei si barbati si viata in ansamblul ei, transpuse in real.

Cine este regele? La final cand el devine rege, o cauta, o gaseste si o cere in casatorie. Cenusareasa se casatoreste cu Regele. Atentie! Nu cu printul.

Raspunsul meu: Metafora regelui este un barbat matur. Femeile cauta un barbat matur. Printul este inca in proces de maturizare.  Printul nu conduce un regat, nu poate, nu are aceste abilitati.

Revelatia mea: Ne dorim in vietile noastre un rege, nu un print. Corect, da?

 

Cine este regatul?

Raspunsul meu: Relatia pe care o conduce, un barbat bun, capabil sa  faca lucruri, masculin, capabil sa imi implineasca nevoile mele si ale unei viitoare familii.

Cine este Cenusareasa?

Raspunsul meu: Este doar o fata simpla, autentica, care iubeste ceea ce este, viata ei cu cenusa. Cum spune ea la final cand se afla ca nu este printesa: “Sunt doar o fata simpla, nu sunt o printesa”.

Revelatia mea: Cenusareasa este femeia care se detine, care este autentica si vorbeste adevarul ei. Exprima cu adevarat cine este. Un barbat bun si matur este atras de o femeie puternica, care are curajul sa exprime, sa arate ce simte.

Cenusareasa este femeia care nu creaza drama in jurul evenimentelor tragice din viata ei. Este trista ca nu mai are parinti, ca traieste cu mama vitrega si cu surorile ei rele, dar continua sa cante, sa alerge in natura, sa se joace cu soriceii, prietenii ei. 

Sufletul ei continua sa cante. Statea inchisa in pod de mama vitrega si canta. “Cenusareasa era trista, dar avea amintirile ei cu parintii ei, de la bal cu printul si continua sa cante”. WOW. Cat de tare e asta!

Asta se traduce prin: Da, nu sunt OK. Si sunt OK, ca nu sunt OK.

O femeie puternica isi permite sa fie jos, sa fie OK cand nu este OK. Este in regula sa nu fii bine. Dar pe de alta parte, accepta ca ceea ce s-a intamplat exista, ca nu poate fi schimbat. Asta este ACCEPTAREA!

Si ce s-a intamplat in basm, in film? Atunci a gasit-o regele si a devenit regina.

In traducere, cand in ceea ce ti se intampla rau, neprevazut, in ceea ce simti rau, aduci acceptare si dragoste fata de ceea ce este, atunci schimbi totul.

Cenusareasa nu s-a plans o clipa fata de tragedia din viata ei.

Si cand traiesti dintr-un loc in care iubesti si frica si lucrurile care te fac sa te simti neplacut, atunci apare iubirea aceea dupa care alergam atata.

Un barbat se indragosteste de ceea ce suntem, nu de ceea ce facem.

O femeie matura, este autentica, este ok cu indiferent ce i se intampla, este ok si cand este suparata, si continua sa isi vada de viata si calea ei si nu se zbate in permanenta.

“Este ceva in legatura cu spiritul ei, este ceva la ea care ma atrage si m-am indragostit”.  A raspuns printul, cand tatal lui l-a intrebat de ce ea este aleasa si nu o printesa. Atentie! Nu a spus ce frumoasa, ce desteapta este, sau ce face.

Printul a intalnit-o cand era murdara de cenusa intr-o padure, cand Cenusareasa se plimba pe un cal. Era ea, pur si simplu dintr-un loc al dragostei.

Asa ca fii curajoasa. Poti sa plangi. Este OK, sa plangi, sa te doara. Dar pe de alta parte mergi mai departe cu inima deshisa.

Imagineaza-te asa cum ar fi sa fii tu si sa fii bine pentru ca esti doar TU.

Cand esti regina sufletului tau, atunci regele se indragosteste si devii regina lui.

 

Cu drag, Andrada

Îți poți găsi dragostea cu sfaturile mele in dragoste din Newsletter !

Primesti Secretul Puterii Feminine și Acces la Webinariile gratuite pentru Comunitatea Find Love ca Bonus la inscriere

https://andradadan.com/wp-content/uploads/2015/10/andradadan-logo-tag-w-300x113.png

Ma gasiti si pe:

© AndradaDan | Website By Webmasters.ro