Stima de sine sau Protectie ? * Andrada Dan

21/09/2020by Andrada Dan

Cand un barbat spune sau face sau nu face ceva de care tu ai nevoie si te supara, atunci te simti dezamagita, furioasa, tradata si fie izbucnesti sau te inchizi in tine.

Cand ai “mandrie” iti spui ca nu ii vei mai permite un astfel de comportament. Te gandesti poate ca nu te respecta, sau ca te pune pe locul 2, si atunci nevoia ta de insemnatate, de a fi admirata, apreciata, inteleasa este declansata si mai puternic.

Asfel ca te tensionezi, esti furioasa, gesticulezi, porti o discutie taioasa cu el, ii inchizi telefonul sau nu ii mai raspunzi, sau te retragi in tine, iar rezultatul este mereu acelasi: distanta intre voi.

Te gandesti ca nu meriti sa se poarte asa cu tine si aici este o linie fina intre stima de sine si mecanisme de protectie care ti s-au declansat care insa nu te ajuta si nu functioneaza cu adevarat pentru tine.

Crezi ca te valorizezi, ca te centrezi, insa in realitate nu o faci intr-un mod constructiv pentru tine. Ti s-a activat furia si astfel el devine sursa sentimentelor  tale ranite.

In realitate oricat de contraintuitiv suna, tu esti cea care isi genereaza sentimentele si starile in raport cu ce se intampla si fara sa iti dai seama te inchizi si blochezi dragostea sa vina catre tine.

Un barbat iti poate activa stari de furie, dezamagire, tristete si in acelasi timp el poate fi o persoana minunata.

Important este sa inveti sa nu te inchizi si sa ramai deschisa indiferent de ce face sau nu face el.

Cum? Separand starile declansate de el, de perceptia ta fata de el ca persoana.

El nu face nimic impotriva ta, sau intentionat sa te raneasca pe tine. El nu este un adversar.

Cu alte cuvinte poate este stangaci. Nu stie cum sa se poarte altfel. Poate are stari si a avut o zi proasta. Sau atat stie el si nu poate mai mult. Poate si el este suparat pe tine dintr-un anume motiv si s-a activat si el. Sau pur si simplu asa este el !

Este o diferenta URIASA intre A NU ITI PLACE ce face sau spune un barbat si a fi FURIOASA pe el pentru ceea ce este el ca persoana si ca are propriile lui idei si mod de a fi.

Cand vei putea sa separi furia  ta de el ca persoana si vei intelege ca modul lui de a fi nu are legatura cu tine si nu-ti face el ceva sau impotriva ta, abia atunci vei vedea realitatea simplu, asa cum este ea, nealterata de tiparele tale si de perceptia tiparelor tale.

Abia atunci vei putea sa il vezi pe celalalt ca ceea ce este el ca persoana separat de tine, nu ca pe extensia ta, ca pe o sursa de la care tu astepti ceva ca pe o necesitate. Numai atunci vei putea sa ramai deschisa si celalalt te va putea “auzi” pentru ca se va simti n siguranta sa fie langa tine asa cum este el ca persoana.

Cand insa il vezi pe celalalt ca pe o extensie a ta si ca pe o necesitate, atunci vrei ceva de la el: sa te sune de cate ori vrei tu, sa se poarte cum simti tu, sa fie in modul in care ai tu nevoie. Iar daca nu o face, atunci te activezi si te inchizi.

Acest mod de a fi al tau cand te activezi este un mecanism de PROTECTIE, nu este stima de sine. In realitate iti inchizi inima si blochezi conexiunea, pentru ca te inchizi, il judeci si vrei ceva de la el. Nu il accepti ca persoana. el se va retrage si se va inchide si el.

Te va percepe ca pe o amenintare. Va raspunde si el prin protectie. Rezulta conflict, tensiune, neintelegeri, pierderea conexiunii si a atractiei. El iti va reprosa ca esti egoista si ca este important doar ce vrei tu.

Sau nu iti va percepe energia deloc. Te va percepe „blank” datorita inchiderii tale si poate nu te va mai cauta. Nu se va mai gandi la tine, deoarece nu te va „vedea”.

Ce este de  facut ? Sa inveti sa iti gestionezi emotiile separat de ceilalti si apoi sa comunici ce vrei din acceptare si nu din intensitate si drama, facandu-l responsabil pe el de ce simti tu.

Cand inveti sa iti getionezi emotille atunci ramai deschisa si nu vei mai bloca dragostea sa vina catre tine.

In cadrul programului meu de relatii Find Love, in capitolul Gestiunea Emotionala, vei invata cum sa iti gestionezi emotiile astfel incat sa ramai deschisa pentru dragoste:

  • Cum emotiile tale, chiar daca acum esti intr-o situatie grea, sunt cheia catre conexiunea cu un barbat, care ii inspira dragosteasi angajamentul
  • Cum sa iti folosesti emotiile astfel incat sa il aduci aproape de tine, chiar si atunci cand te simti blocata
  • tehnica simpla prin care sa te eliberezi de emotii precum gelozie, obsesie, frica, disperare, care iti pot compromite relatia si cum sa le transformi in combustibil pentru iubire
  • Cum sa fii bine cu tine, accesand pacea, seninatatea, si armonia interioara, imbratisand acele parti care te dor, indiferent de cat de dificila este situatia in care te afli

Find Love, este un curs in care vei invata secrete, instrumente si tehnici despre feminitate, dating si relatii care functioneaza la un nivel profund, astfel incat un barbat se va simti profund atins si atras de tine.

Click pentru detalii Aici.

Cu drag,

Andrada

Îți poți găsi dragostea cu sfaturile mele in dragoste din Newsletter !

Primesti Secretul Puterii Feminine și Acces la Webinariile gratuite pentru Comunitatea Find Love ca Bonus la inscriere

https://andradadan.com/wp-content/uploads/2015/10/andradadan-logo-tag-w-300x113.png

Ma gasiti si pe: